Į kovą su celiulitu natūraliomis priemonėmis

Į kovą su celiulitu natūraliomis priemonėmis

Bėgant metams turbūt dažna moteris susiduria su odos problemomis. Norime to ar nenorime, tačiau apelsino žievėlės odos košmaras aplanko daugelį mūsų. Tyrimai rodo, kad celiulito turi 89-95 proc. vyresnių moterų.

Jo atsiradimą lemia genetika, fizinio aktyvumo trūkumas, mitybos įpročiai ir dar begalė veiksnių. Priemonių nuo celiulito pasirinkimoo gausa gali nustebinti ne vieną. Tačiau, ką rinktis toms moterims, kurios vengia savo kūną apkrauti priemonėmis, turinčiomis vėžį sukeliančių medžiagų? Galime išbandyti natūralias priemones!

Deja, teks nepamiršti, kad pažeistos odos labai dažnai grąžinti į buvusią šimtu procentu „stangrią“  nepavyks, todėl rūpintis savimi pradėkime kaip galima anksčiau.


Pažeistų vietų šveitimas


Kūno šveitimą atlikti galite kavos tirščiais, Himalajų druska arba ruduoju cukrumi. Šveitimo metu stimuliuosite odą, pagerinsite mikrocirkuliaciją, pašalinsite negyvas ląsteles. Po šios procedūros galite drąsiai tepti odą aliejų mišinukais.

Išgėrėte kavos? Neišmeskite tirščių! Jais galite šveisti visą kūną. Įtrinkite pažeistas vietas tirščiais ir švelniai pamasažuokite. Oda gali parausti, tačiau neišsigąskite – šveitiklis stimuliuoja kraujo apytaką.

Druską arba rudąjį cukrų galite sumaišyti su medumi arba baziniu aliejumi, įlašinti vieną kitą lašelį eterinio aliejaus ir vėl pirmyn į dušą. Švelniai masažuojame, paskui galime dar keletą minučių pabūti, veiks kaip kaukė.


Kontrastinis dušas


Nebijokite savęs „palaistyti“. Kontrastinis dušas ne tik gerina kraujo apytaką, išvalo poras, suteikia žvalumo, bet ir gerina imunitetą. Rekomenduojama kontrastinio dušo procedūrų nepradėti šaltu metų laiku, nes bus tikrai sunku. O kai karšta, mes taip nebijome šaltuko. Pratinkitės palaipsniui. Pirmiausia nusimaudykite po karštu dušu, paskui palengva leiskite šaltesnį vandenį iki visiškai šalto. Taip vis keiskite sroves: šiltas-šaltas-šiltas-šaltas. Galite pakartoti 5-10 kartų, laikykite po 2-3 sekundes.


Teigiamos aliejų savybės


Eteriniai aliejai sumažina toksinų kaupimąsi organizme, gerina kraujo apytaką. Nuo celiulito galite naudoti šiuos eterinius aliejus: rozmarinių, kadagių uogų, atlasinio kedro (tačiau jie nerekomenduojami nėščioms moterims). Geriausia šiuos aliejus maišyti su baziniais: abrikosų kauliukų arba beržų aliejais.

Bergamočių, greipfrutų, citrinų, apelsinų, eterinius aliejų vasarą ant odos geriau nenaudokite. Jie reaguoja su saule, oda gali tapti jautri.

Abrikosų kauliukų aliejus puikiai minkština, stangrina odą bei suteikia jai elastingumo, pasižymi regeneruojančiu efektu. Beržų aliejus pasižymi kraują valančiu ir skysčius išskiriančiu poveikiu. Galite šiuos du aliejus maišyti tarpusavyje ir dar įlašinti kelis lašus patinkančio eterinio aliejaus.


Kosmetiniai moliai


Regis, grįžtame atgal į antikos laikus, kai jau tuomet buvo rašoma apie puikias valomąsias ir gydomąsias molio savybes. Kosmetiniai moliai valo šlakus ir toksinus iš organizmo, stimuuliuoja kraujotaką. Įsigykite Gasulo, baltojo ar žydrojo molio. Pastarasis kosmetikos parduotuvėse dažnai būna rusiškose pakuotėse, o kaina svyruoja nuo kelių litų.


Molio kaukė:


  • sumaišykite molį su vandeniu, kol gausite vientisą masę,
  • įlašinkite kelis lašelius kovai su celiulitu skirto natūralaus aliejuko,
  • masę išmaišykite ir tepkite ant pažeistų vietų,
  • palikite kaukę 5 – 10 min. Nuplaukite šiltu vandeniu, kruopščiai nusausinkite.


Šios kaukės gamybai rinkitės keramikinį ar plastikinį indą, nerekomenduoja daryti geležiniame.