Seksas – gyvenimo prieskonis

Seksas – gyvenimo prieskonis

„Seksas prasideda tada, kai moteris paima vyrą už rankos.“

Zigmundas Froidas


Kuo naudingas seksas

Mylėjimasis žmonėms duotas ne veltui – geras lytinis gyvenimas ne tik leidžia mums pratęsti pačius save, tai yra susilaukti vaikų, bet ir nuspalvina gyvenimą, atgaivina priblėsusius jausmus. Be to, lytinis gyvenimas turi ir kitų pranašumų:

  • Aktyvina medžiagų apykaitą, degina kalorijas ir drauge mažina svorį (mylintis penkias minutes sudeginama maždaug tiek pat kalorijų kiek dešimt minučių važiuojant dviračiu).
  • Stiprina raumenis ir dailina figūrą! Jeigu jums bent kartą yra tekę mylėtis ne viena ar dviem pozomis, tikrai vėliau turėjote pajusti maudžiant raumenis ten, kur nė neįtarėte, kad jų yra! Vadinasi, šie raumenys tikrai neblogai padirbėjo.
  • Manoma, kad laimingai vedę ir reguliariai lytinius santykius turintys vyrai gyvena vidutiniškai dešimt metų ilgiau, nes patiria mažiau rizikos asmeniniame gyvenime, dažniau mylisi ir nesinervina dėl lytinių ligų.
  • Belfasto Karališkojo universiteto mokslininkai nustatė, kad sekso įtaka gyvenimo trukmei didesnė nei ekonominės gerovės. Mat per orgazmą susitraukiant raumenims išsijudina ir kartu apsivalo beveik nejudančios organizmo vietos, iš jų pašalinami patogeniniai mikroorganizmai, paprastai sudarantys infekcijos židinius. Todėl besimylintys žmonės gyvena vidutiniškai 10 metų ilgiau nei lovos malonumais retai besidžiaugiantys.
  • Geras lytinis gyvenimas saugo nuo depresijos. Tai gana paprasta pastebėti: kartais prislėgtą nuotaiką seksas išsklaido per kelias minutes, o po lytinio akto rūpesčiai atrodo mažesni ir lengviau išsprendžiami, gyvenimas – šviesesnis. Tai paaiškinama psichologiniu pasitenkinimu, hormonų balanso pokyčiais ir kai kurių smegenų žievės centrų aktyvinimu.
  • Seksas gerina miegą. Po jo psichologiškai ir fiziškai visiškai atsipalaiduojama. Todėl neretai po sekso taip ir norisi snustelėti.
  • Seksas moterims palengvina priešmenstruacinį sindromą, mat prieš orgazmą pasmegeninė liauka išskiria medžiagų, malšinančių skausmą.
  • Seksas gerina sveikatą, nes mažina cholesterolio kiekį kraujyje, stiprina širdį ir kraujagysles. Per orgazmą kraujospūdis gali pakilti, tarkime, iki 160, pulsas siekti 160 tvinksnių per minutę, o tai visai puiki treniruotė širdžiai. Smegenys taip pat gauna daugiau deguonies, kuris svarbus jų darbui. Netgi teigiama, kad reguliariai besimylinčių žmonių ir imunitetas stipresnis, mat jų kraujyje daugiau imunoglobulinų.

Argi viso to neužtenka, kad įtikėtumėte gero lytinio gyvenimo nauda?

 

Nupūskite nuo lovos dulkes

Tai nėra labai lengva, ypač jeigu jau įsigalėjęs įprotis, pora kartu gyvena seniai, vienas tingi, kitas pavargęs ir panašiai. Taip nepastebimai santykiai vis retėja, pora tai jaučia, tačiau ko nors griebtis trūksta fantazijos arba tingisi. Stebuklingų būdų nėra, bet vis dėlto kelis pasiūlysime.

Ar žinojote, kad dar 1952 metais dr. Arnoldas Kegelis, mėgindamas padėti šlapimo nelaikantiems žmonėms, aptiko būdą, kaip moterims sustiprinti makšties raumenis? Jis nė nesitikėjo, kad daugybei jo pacienčių šie pratimai padės išgyventi stipresnius pojūčius per sueitį.

Genitalijų stiprumą ir stangrumą lemia pubococcygeus (PC) raumuo – tai tas, kuris dirba sulaikant šlapimą, kai šlapinamasi. Jis eina nuo stuburgalio užpakalyje iki gaktikaulio priekyje. Šio raumens stangrumą galima patikrinti: jei nedidelį vibratorių makštyje galite vien raumenimis pajudinti pirmyn atgal, vadinasi, jis neišglebęs. Vyras sustandėjusia varpa turėtų pajėgti kilstelėti lengvą nedidelį rankšluostėlį. Kaip ir kiekvienas raumuo, PC netreniruojamas taip pat silpsta. PC mankšta padeda ir moterims, ir vyrams. Nuolatinė mankšta stiprina ir stangrina makštį, didina jos jautrumą, orgazmo pojūčius.

Siekite ne kiekybės, o kokybės. Pabandykite ne žūtbūt kuo dažniau mylėtis, o, pavyzdžiui, susilaikyti savaitę ar dvi, o tada jau driokstelėti kaip reikiant. Remiantis statistika, per pusę mėnesio aistros sukaupia net ir labai šalti žmonės. Negana to, seniai žinoma, kad susilaikymo metu partneris ima atrodyti patrauklesnis.

Jus galėtų įkvėpti mintis, kad užgesusią meilę sunku atgaivinti, o aistrą įmanoma beveik 100 procentų. Svarbu paleisti jos mechanizmą, o jį išjudinti gali net toks menkniekis kaip bendri malonūs atsiminimai. Galų gale juk jūs ne kankiniai, o pora, šiuo metu ieškanti ko nors nauja.

Vieną būdą, kaip atnaujinti aistrą, siūlė rašytojas Guy de Maupassant’as (Gi de Mopasanas) – jei labai nesiseka, kurį laiką miegokite atskirai. Kitaip tariant, nupūskite įpročio dulkes. Tik čia svarbu nesusipykti, o susitarti. Antraip gali kilti nesusipratimų, o tai dar labiau nutolintų vieną nuo kito.

Ta pačia proga galite reformuoti ir savo lovos scenarijų – paklibinkite smegenis ir pagalvokite, ko dar neišbandėte. Pats laikas pamėginti, nes nauji dirgikliai labiau abu sujaudins. Kartais nė nebūtina ieškoti kokių ypatingų būdų – gali užtekti vieną gražią dieną lauke pasilaistyti iš žarnos ir šitaip „netyčia“ surengti šlapių marškinėlių vakarą. Tik nedarykite to dirbtinai, juk seksualumas – natūralus dalykas.

Kitam aktui pasirinkite tikrai malonią dieną, geresnę abiejų nuotaiką. Kai bloga nuotaika, lovoje nė Heraklis nieko nenuveiktų. Jai praskaidrinti tinka viskas, kas suartina vyrą ir moterį: sena gera romantika, net ir pigesnės gėlės (pagal kišenę), išvyka į kaimą pas gimines, į sodybą.

Psichoterapeutai kaip išeitį net siūlo suplanuotą seksą – vyras ir moteris turėtų ramiai susitarti, kuriomis konkrečiai dienomis mylėsis. Artėjant tai dienai vaizduotė pati po truputį veiks ir jūs seksui jau nusiteiksite. Žinoma, prieš jį netrukdytų ir viena kita romantiška smulkmena, geras erotinis filmas.

Kai kurie psichoterapeutai seksą siūlo paversti žaidimu. Galite netgi mesti monetą: herbas – mylitės, moneta – ne. Tai bus žaisminga, netikėta. Žinoma, žaidimai gali būti ir įvairesni: pradedant nusirenginėjimu, baigiant slaptų troškimų užrašymu lapukuose – ką ištrauksite, tą ir nuveiksite.

Įdomu!

Kodėl manoma, kad vyrai seksualesni už moteris? Greičiausiai dėl archajiškos nuomonės, kad vyras trokšta ir gali apvaisinti kuo daugiau patelių. Tačiau yra kaip tik priešingai – neseniai mokslininkai įrodė, kad moterys seksualesnės už vyrus. Tam buvo pasitelkti sudėtingi moksliniai metodai – smegenys tirtos taikant magnetinį rezonansą ir pozitronų emisiją. Nustatyta, kad moterų smegenyse už lytinį susijaudinimą atsakingų taškų daugiau. Be to, nuo seno žinoma, kad tik moteris gali patirti daugybinį orgazmą, o ir jos kūne erogeninių zonų daugiau. Matyt, senus stereotipus laikas atmesti.

Trumpasis Kegelio pratimas. Praskėskite kojas, vieną sekundę palaikykite įtempę PC raumenį ir atpalaiduokite. Pratimą kartokite iki 20 kartų. Pojūtis bus toks, tarsi iš vidaus suspaustumėte ir kilstelėtumėte savo genitalijas. Nepamirškite ritmingai kvėpuoti. Įpratę pereikite prie dviejų 20 kartų serijų per dieną.

Ilgasis Kegelio pratimas. Įtempkite PC raumenį ir palaikę keturias sekundes atpalaiduokite. Stenkitės nenaudoti pilvo raumenų.

Tokių PC raumenų tvirtinimo pratimų lengvai rasite ir daugiau.