„Eurovaistinė internete“ pradeda nuotolinę prekybą receptiniais vaistais: medikamentai gali pasiekti dar tą pačią dieną

„Eurovaistinė internete“ pradeda nuotolinę prekybą receptiniais vaistais: medikamentai gali pasiekti dar tą pačią dieną

Lietuvoje internetinės prekybos receptiniais vaistais idėja pasiekė finišo tiesiąją – gyventojai nuo šiol receptinius vaistus ir kompensuojamąsias medicinos pagalbos priemones (MPP) gali įsigyti neišėję iš namų. „Eurovaistinė internete“ jau galima nuotoliniu būdu įsigyti receptinių vaistų, pasikonsultuoti su kvalifikuotu vaistininku bei gauti reikiamus medikamentus tiesiai į namus visoje šalyje, o Vilniuje ir Kaune – dar tą pačią dieną.


Receptinių vaistų įsigijimas neišėjus iš namų

Elektroninę vaistinę (e. vaistinę) „Eurovaistinė internete“ valdančios įmonės AZETA, UAB vadovas Andrius Jurgelevičius pastebi, kad per pastaruosius metus galimybė nuotoliniu būdu ne tik pasiekti reikiamą specialistą, bet ir įsigyti receptinių vaistų ar kitų prekių pirmiausia tapo būtinybe, o dabar – jau ir patogia kasdienybe.

„Receptinių vaistų ir MPP prekyba nuotoliniu būdu – tai į vartotojų patogumą orientuota ir ilgai brandinta naujovė, kuri gyventojams palengvins receptinių preparatų prieinamumą ir praplėtė e. vaistinės paslaugų spektrą. Iki šiol nuotoliniu būdu buvo galima įsigyti nereceptinių vaistų, vitaminų ir maisto papildų, dermatologinės kosmetikos ir kitų prekių. O dabar į namus bus galima užsisakyti ir gydytojo paskirtų ir išrašytų vaistų ar medicinos pagalbos priemonių – nebereikės fiziškai vykti į vaistinę ir laukti eilėse“, - pažymi A. Jurgelevičius.

E. vaistinės vadovas priduria, kad receptinius vaistus pagal elektroninius receptus (e. receptus) jau galima įsigyti iš namų, darbo ar bet kurios vietos, kur yra interneto prieiga. Nuotoliniu būdu perkant receptinius vaistus bus suteikta kvalifikuoto farmacijos specialisto konsultacija, o užsakytas prekes kurjeriai greitai ir saugiai įteiks gyventojams tiesiai į rankas.


Pirmiausia – prisijungti prie e. sveikatos portalo

Nusprendus nuotoliniu būdu įsigyti receptinių, kompensuojamų vaistų ar MPP, išrašytų pagal e. receptus, gyventojams reikia mobiliuoju parašu ar per elektroninę bankininkystę patvirtinti savo tapatybę ir prisijungti prie asmeninės paskyros valstybiniame esveikata.lt portale.

Pasirinkus e. receptus, pagal kuriuos pageidaujama įsigyti vaistų, sistema automatiškai pateiks skirtingų e. vaistinių pasiūlymus su kainomis, priemokų dydžiais, pristatymo sąlygomis ir kitais aktualiais kriterijais. Pasirinkęs medikamentus ir konkrečią e. vaistinę, pacientas bus nukreipiamas į jos internetinės prekybos platformą ir dar kartą patvirtinęs tapatybę galės toliau tęsti užsakymą.


Užtikrina kvalifikuoto vaistininko konsultaciją

„E. vaistinėje automatiškai susiformavus krepšeliui su paciento pasirinktais vaistais ir kitomis priemonėmis, jam bus pasiūlyta nemokama farmacijos specialisto konsultacija nuotoliniu būdu – pacientas bus nukreipiamas į susirašinėjimo langą (angl. live chat). Su pacientu aptarsime saugų receptinių vaistų vartojimą, suderinamumą, rizikas ir kitus svarbius vaistų vartojimo aspektus, ypač jei preparatai bus vartojami pirmą kartą. Stengsimės kaip įmanoma operatyviau ir aiškiau pacientui suteikti farmacinę paslaugą per nuotolį. Užsisakyti receptinius vaistus pacientai galės tik po vaistininko konsultacijos, o tada, jei pageidaus, pratęsti apsipirkimą“, - paaiškina „Eurovaistinė internete“ vaistininkė Greta Maksimavičiūtė.

G. Maksimavičiūtė primena, kad e. vaistinėje nemokama farmacinė paslauga nuotoliniu gali būti suteikta ne tik perkantiems receptinių vaistų bei nereceptinių vaistinių preparatų, bet ir kiekvienam, panorusiam pasikonsultuoti su kvalifikuotu vaistininku. Taip pat yra galimybė pasikonsultuoti su odos priežiūros specialistu.


Procesai ir paslaugos toliau tobulinami

„Reaguodami į klientų poreikius, nuolat tobuliname procesus, paslaugas ir ieškome sprendimų, kurie padėtų užtikrinti gerą ir intuityvią klientų patirtį apsiperkant internetu visose mūsų e. vaistinėse Baltijos šalyse, o konsultacijos su kvalifikuotais specialistais nuotoliniu būdu prilygtų gyvoms. Su šia naujove – receptinių vaistų prekyba nuotoliniu būdu, tampame pilnaverte vaistine internete – su pilnu asortimentu, profesionaliomis kvalifikuotų vaistininkų konsultacijomis ir greitu vaistų pristatymu į namus“, - akcentus dėlioja e. vaistinės vadovas A. Jurgelevičius.

Daugiau nei 8 metus „Eurovaistinė internete“ valdančiai AZETA, UAB receptinių vaistų prekyba nuotoliniu būdu nėra naujiena. Nuo 2020 m. rudens AZETA, UAB valdomoje internetinės prekybos platformoje Estijoje – vaistinėje internete „Azeta.ee“, receptinių vaistų nuotoliniu būdu gyventojai gali įsigyti nuo pat e. vaistinės veiklos pradžios.

AZETA, UAB priklauso tarptautinei „Euroapotheca“ grupei, vienijančiai vaistinių tinklus keturiose šalyse – Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Švedijoje bei elektroninės prekybos platformas Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.