Manikiūras namie

Manikiūras namie

Negrandykite aptrupėjusio lako nuo nago – pažeisite paviršių.

Naudokite kuo mažiau skysčio lakui valyti ir nelaikykite ilgai ant odos. Rinkitės tą lako valiklį, kuriame yra mažai acetono arba visai jo nėra.

Manikiūrą darykite po dušo, nereikės mirkyti rankų.

Dezinfekuokite manikiūro reikmenis. Bakterijos ir mikrobai kaupiasi ant įrankių.

Nagų nekirpkite žirklutėmis, geriau juos nušlifuokite dilde, nes tada mažiau sluoksniuosis. Geriausia plastikinė ar stiklinė dildė, mat tokios palieka mažiau atplaišų, todėl mažesnė tikimybė, kad nagas įskils. Nagai dildomi viena kryptimi – iš šonų link vidurio. Dildė laikoma 45–90o kampu.

Prieš lakavimą odeles aptepkite minkštinamuoju kremu ir jas atstumkite mentele. Odelių pjaustyti ir atstumti nepatartina metaliniais įrankiais, nes jie gali pažeisti odą. Tai darykite medine mentele arba kempinėle. Jei odelė plona ir vos matosi, užtenka tik atstumti. Per daug karpant odeles nesunku pažeisti nago plokštelę, tada nagas augtų nelygus, gumbuotas.

Lakas ilgai nesilaikys, jeigu ant nagų bus nors kiek aliejaus.

Nagą pažeisite, jei iš karto ant jo tepsite laką be nagų stipriklio, vadinamojo pagrindo. Jis reikalingas ne tik tam, kad lakas gerai laikytųsi ar padengtų nago nelygumus, jis apsaugo nagus, kad didelės pigmentacijos lakas nepaliktų ant jų dėmių.

Lakuodamos palaukite, kol pirmas sluoksnis nudžius, ir tik tada tepkite antrąjį. Verčiau du ploni lako sluoksniai nei vienas storas.

Galiausiai tepkite lako apsaugą – skaidrų nagų lako stipriklį. Jis padeda išsaugoti lako spalvą, taip pat yra daug tvirtesnis nei kiti sluoksniai, todėl saugo nagus. Šiam sluoksniui reikia nemažai laiko išdžiūti.

Nelaikykite kelias savaites lakuotų nagų, nes jiems kenkia. Nesveika kasdien lakuotis nagus. Pakanka pasidaryti manikiūrą kas savaitę.

 

Įdomu!

Pirmasis nagų lakas išrastas 1932 metais, jis buvo raudonos spalvos. Priauginami nagai pirmiausia buvo sukurti Holivudo žvaigždėms, tik vėliau masiškai paplito. Kinijoje ilgi nagai reiškė diduomenės kilmę. Kartais aristokratai mūvėdavo ypatingus sidabrinius apmovus, kad apsaugotų nagus. Vasarą nagai auga greičiau nei žiemą. Per savaitę jie užauga apie 1 mm, o visas nago gyvenimo ciklas sudaro 6 mėnesius.