Kaip išsirinkti tausojančius plaukų dažus?

Kaip išsirinkti tausojančius plaukų dažus?

Šiandien daugybė moterų neapsieina be plaukų dažymo. Vienos tai daro dėl mados, kitos – nes nori paslėpti žilus plaukus. Parduotuvėse plaukų dažų atspalvių pasirinkimas didelis, bet jų rūšių ir gamintojų dar daugiau. Tad kuriuos išsirinkti?

Šis klausimas tampa dar aktualesnis tais atvejais, kai plaukus labiausiai reikėtų tausoti – jei jie silpni, reti ar žili – juk tada dažniausiai juos ir norisi pagražinti. Todėl tausojimas dažant yra labai aktualu. Kadangi plaukų dažai yra vienas agresyviausių kosmetikos produktų, juos reikia rinktis ypač atsakingai.

Plaukų dažai būna dviejų pagrindinių tipų: natūralūs (augaliniai) ir su cheminėmis medžiagomis – permanentiniai (ilgalaikiai). Labiausiai plauką tausojantys dažai yra augaliniai, tačiau jie neprasiskverbia į plauko vidų ir ne tik retai kada nudažo žilus plaukus, bet dažnai ir ne ta spalva, kokia tikimasi.

Permanentiniai plaukų dažai plauką dažo iš vidaus, todėl jie nenusiplauna ir gerai nudažo žilus plaukus. Kad būtų nudažomas plauko vidus, dažniausiai plaukų dažų sudėtyje naudojamas amoniakas. Tačiau ši arši medžiaga žaloja plauko paviršių, jame atsiranda skylės, plaukų paviršius pasidaro grubus, jie praranda drėgmę ir atrodo nutriušę. Amoniakas dirgina galvos odą, dėl ko gali išsivystyti alergija.

Kaip vyksta dažymas be amoniako? Plauko žvyneliai (kutikulai) atsidaro fiziškai dėl aktyviųjų augalinių ingredientų ir pH, todėl nėra pažeidžiami. Į plauko vidų patenka pigmentai. Po dažymo naudojamo šampūno ir kondicionieriaus pH pokyčio plauko kutikulai grįžta į pradinę poziciją. Plaukas lieka lygus ir švelnus, o spalva užrakinta viduje. Žmogaus organizmo gebėjimas regeneruoti kutikulus mažėja su amžiumi, todėl ypač svarbu tausoti plaukus ir odą.

 

Kaip atskirti, kurie dažai yra kurie? Klausimas nėra trivialus, todėl, kad natūraliais pasivadinti gali kas tik nori. Lietuvoje tai populiaru. Bet atskirti paprasta: jei teigiama, kad pilnai nudažo žilus, dažai nėra natūralūs! Pasitikrinimui užmeskite akį į ryškiklio sudėtį: jei ten yra peroksido, reiškia dažai nėra natūralūs. Ant permanentinių plaukų dažų pakuotės privalo būti įspėjimai dėl alergijų tos šalies kalba. Deja, ne visi gamintojai bei platintojai jo laikosi. Taigi gali tekti paieškoti tų įspėjimų ant originalios pakuotės kitomis kalbomis.

Kiek sunkiau yra išsirinkti labiausiai tausojančius plaukų dažus. Visų pirma žiūrėkite, kad juose nebūtų amoniako. O po to ir daugiau kenksmingų cheminių medžiagų. Bet skaitykite ne šūkius, o sudėtį (INCI). Kalbant ir apie visą kosmetiką lengva supainioti teiginį „natūrali (ar ekologiška) kosmetika“ su teiginiu „kosmetika su natūraliais (ekologiškais) ingredientais“. Skamba panašiai, o turinys tikrai nepanašus. Kai kurie plaukų dažų gamintojai sudėtyje pažymi natūralius bei ekologiškus ingredientus. Tai labai palengvina supratimą.

NATURTINT® yra tausojantys ilgalaikiai plaukų dažai be amoniako, su ekologiškais augaliniais ingredientais. 100% nudažo žilus plaukus ir veikia prieš ankstyvą plaukų senėjimą.

NATURTINT® siūlo daugiau nei daugelis kitų permanentinių plaukų dažų gamintojų. Šie dažai yra vieni švariausių ilgalaikių dažų pasaulyje, jų sudėtyje nėra ne tik amoniako, bet ir rezorcinolio, parabenų, DEA, silikonų, parafino, mineralinių aliejų, sunkiųjų metalų likučių, SLS, formaldehido darinių ir dirbtinių kvapų. Visos sudedamosios medžiagos parenkamos aukščiausios kokybės.

Dar svarbiau, kodėl jie tokie efektyvūs ir tuo pačiu tausojantys, juk dažytiems plaukams reikia ypatingos priežiūros. NATURTINT® sudėtyje gausu plaukus stiprinančių bei regeneruojančių aktyvių natūralių ir sertifikuotų ekologiškų augalų aliejų bei ekstraktų. Pagrindinė dažiklio sudedamoji dalis pagaminta iš sojos, kuri padidina lipidų kiekį ir taip apsaugo galvos odą. Tyrimais nustatyta, kad sudėtyje esantys hidrolizuoti kviečių proteinai sumažina plaukų lūžinėjimą net iki 80%.

NATURTINT® yra pilna natūrali gražių plaukų priežiūros sistema – ne tik tausojantys plaukų dažai, bet ir spalvą išlaikantis šampūnas, apsauginis spalvą fiksuojantis kondicionierius bei „Anti-aging CC“ intensyvus nenuplaunamas kremas su baobabo ir žirnelių ekstraktais prieš ankstyvą plaukų senėjimą. Šios priemonės yra ne tik kiekvienoje plaukų dažų dėžutėje, bet ir gaminamos atskirose pakuotėse, kad būtų galima jas naudoti ir po plaukų dažymo – taip užtikrinamas ryškios ir sodrios spalvos neišblukimas bei blizgantys plaukai ilgą laiką.

Gamintojas vienodai akcentuoja ir tausojimą, ir rezultatą – ilgai išliekančias natūralias, tuo pačiu sodrias plaukų spalvas. Didelis natūralių spalvų bei atspalvių pasirinkimas. Plaukai tampa stiprūs ir švelnūs. NATURTINT® dažai yra maksimaliai tausojantys – bekvapiai, nesukelia niežulio, nesausina. Nebandyti su gyvūnais ir tinka veganams. Juos patogu naudoti plaukus dažant tiek kirpykloje, tiek namuose, lengvai tepasi ant plaukų.

NATURTINT® yra patikrinti dermatologų, kurie įvertina, kaip dažai reaguoja ir kokį poveikį daro odai bei plaukams. Nepaisant to, kokie įprastiniai cheminiai dažai buvo prieš tai naudojami, pradėjus dažyti tausojančiais NATURTINT® dažais, plaukų ir galvos odos būklė akivaizdžiai pagerėja. Ne veltui 88% vartotojų sako, kad nežino jokių kitų dažų, kurie taip tausotų plaukus, o 68% naujų vartotojų išbandė šiuos dažus, nes juos rekomendavo draugės.