Kaip įveikti plaukų priešus?

Kaip įveikti plaukų priešus?

Gražūs plaukai – didžiausia puošmena. Kiekviena moteris daug dėmesio ir pinigų skiria būtent plaukų priežiūrai. Tačiau, kad ir kaip stengiamasi, labai dažnai norimo rezultato nepasiekiama. Kodėl? Dažniausiai tai atsitinka dėl priežiūros klaidų ar elementariausių dalykų nežinojimo. Keletas patarimų, kaip nugalėti keturis pačius didžiausius gražų plaukų priešus.


Priešas Nr. 1 – pleiskanos

Nėra nieko nemaloniau už pleiskanas – tai tiek sveikatos, tiek estetinė problema. Dėl ko jos atsiranda? Priežasčių gali būti daug: stresas, hormonų sutrikimai, netinkama priežiūra, odos ligos. Kai plaukai riebūs, pleiskanų atsiranda dažniau.

Deja, panaikinti pleiskanas gana sudėtinga, didžioji dalis prekybos centruose parduodamų šampūnų jų neišgydo, tik laikinai panaikina. Jeigu atsirado pleiskanų, specialistai rekomenduoja naudoti vaistinėje įsigytas specialias gydomąsias priemones (šampūnus, kaukes, serumus), o vėliau, norint apsisaugoti nuo pakartotinio atsiradimo, 3-4 kartus per savaitę naudoti įprastą profilaktinį šampūną nuo pleiskanų.

 

Priešas Nr. 2 – plaukų veikimas cheminėmis priemonėmis

Nors šiuo metu mokslas ieško vis naujų ir geresnių būdų plaukams dažyti ir chemiškai šukuoti, bet koks chemiškas veikimas yra daugiau ar mažiau kenksmingas, kadangi pažeidžiama plauko struktūra. Žinoma, geriausias sprendimas išvengti plaukų pažeidimų – šių priemonių nenaudoti. Kadangi tai beveik neįmanoma, reikia rūpintis jau paveiktų plaukų priežiūra. Visų pirma- venkite ypač stiprių priemonių bei dažno jų naudojimo. Taip pat geriausia plaukus dažyti ar chemiškai šukuoti kirpyklose bei grožio salonuose, kadangi profesionalai žino, kaip mažiausiai pakenkti plaukui ir pasiekti geriausią rezultatą.

Specialūs drėkinantys ir maitinantys šampūnai, balzamai, kaukės, aliejai- visos šios priemonės yra būtinos plaukų priežiūrai. Kaukes ir balzamus, aliejų reikėtų naudoti bent kartą per savaitę. Renkantis šias priemones, svarbu atkreipti dėmesį į jų sudėtį: geriausia, jei šampūne ar kaukėje yra baltymų, natūralių vaisių rūgščių, augalinių ekstraktų.

Ir dar: chemiškai pažeisti plaukai reaguoja į išorės veiksnius- šaltą orą, plaukų džiovintuvą ar formavimo žnyples.

 

Priešas Nr. 3- per greitas riebalavimasis

Pavydime moterims, kurių plaukai- aukso viduriukas: nei per riebūs, nei per sausi. Deja, labai dažnai moterys skundžiasi greitai susiriebaluojančiais plaukais. Tokius plaukus reikia plauti kasdieną, tokie plaukai greitai sulimpa, pradeda blizgėti, išryškėja pleiskanos. Skirtingai nei sausiems plaukams, reikėtų vengti dažno maitinamųjų priemonių naudojimo, kaukių, balzamų (užtenka karto per porą savaičių), taip pat šukuosenos formavimo priemonių (lako, putų), kadangi jos skatina riebalavimąsi.

 

Priešas Nr. 4- plaukų slinkimas

Šis nemalonus procesas ypač suaktyvėja pavasarį ir rudenį. Normalus išslinkusių plaukų kiekis per dieną – 100, tačiau jei vien šukuojantis išslenka daugiau, reikėtų susirūpinti.

Norint išvengti nepageidaujamo slinkimo, geriausia rūpintis profilaktika – naudoti specialias priemones, pasirūpinti, kad gautume pakankamai vitaminų bei mineralų.

Jei problemos neišvengta- pirmiausia  reikėtų gydyti namuose: naudoti specialius šampūnus bei vitamininius įtrinamus serumus.

Jeigu rezultato nematyti, be specialisto pagalbos neapseisite – gydytojas nustatys slinkimo priežastis ( jį gali sukelti ir įvairios ligos)  bei gydymą.