Esminė odos skaistumo sąlyga

Esminė odos skaistumo sąlyga

Ar Jūsų oda praradusi sveiką švytėjimą, yra papilkėjusi? Ar jaučiate odos šiurkštumą, tempimo pojūtį, diskomfortą?

Jūsų odai trūksta drėgmės. Kitaip tariant, sutriko natūrali vandens cirkuliacija tarp odos ląstelių.

Vanduo ląstelėms suteikia gyvybę, o odai skaistumą ir švytėjimą.

Esminė odos skaistumo sąlyga - vanduo.

Mūsų gyvybę kūne palaiko cirkuliuojantis kraujas, tuo tarpu odos paviršiniame sluoksnyje, epidermyje, nėra kraujagyslių, o gyvybę suteikia cirkuliuojantis vanduo. Jis perneša deguonį, mikroelementus gyvybiškai reikalingus ląstelėms. Tik vandens biologinis balansas yra pagrindinė sveikos, švytinčios ir skaisčios odos priežastis.

Odos dehidrataciją lemia du faktoriai:  sutrikusi vandens cirkuliacija odoje (tarp ląstelių sumažėjus akvaporinų kiekiui) ir susilpnėjęs odos paviršinis sluoksnis. Šis sluoksnis atlieka apsaugines funkcijas, jam susilpnėjus oda išgarina daugiau vandens, nei būdama sveika. Todėl nepakanka „palaistyti“ odą tradicine drėkinamąja priemone, veikiančia tik odos paviršių. Norint atkurti odos skaistumą, būtinas intensyvus odos drėkinimas, suaktyvinantis vandens cirkuliaciją ir giliuosiuose odos sluoksniuose.

Laboratorijos „Bioderma” „Hydrabio” linija, įkvėpta Nobelio premiją pelniusio atradimo, atkuria natūralią vandens apytaką ne tik odos paviršiuje, bet ir giliuosiuose epidermio sluoksniuose. Oda ilgam taps švytinti, skaisti ir elastinga.

 

Didžiulė pažanga dermatologijos srityje – akvaporinų atradimas

Akvaporinai – tai amerikiečio hematologo Peter‘io Agre‘o atradimas, 2003 m. pelnęs jam Nobelio premiją. Mokslininkas ląstelės membranoje atrado vandens kanalus, kurie  reguliuoja vandens kiekį. Per 1sek.  akvaporinų kanalai į ląstelę gali praleisti net 3 mlrd. vandens molekulių! Remdamasi šiuo revoliuciniu atradimu, dermatologijos laboratorija „Bioderma“ sukūrė intensyvaus drėkinimo liniją „Hydrabio”, kuri išsiskiria patentuotu AQUAGÉNIUM kompleksu, skatinančiu vandens kanalų akvaporinų sintezę. Kai kanalų yra daugiau, vandens cirkuliacija odoje suaktyvėja, oda ima švytėti ir atgauna sveiką išvaizdą.

 

Oda nuolat kenčia dėl nepakankamo vandens kiekio

Bėgant metams ir veikiant agresyviems išorės veiksniams, vandens kanalų mažėja ir ląstelės prasčiau aprūpinamos vandeniu, oda tampa sausa ir dehidratuoja. Be to, ji kasdien kovoja su vandens netekimu dėl UV spindulių poveikio, žalingų aplinkos veiksnių – pvz., šalčio ar kondicionuojamo patalpų oro, agresyvių higienos priemonių, netinkamai pasirinktos kosmetikos, žalingų įpročių ar odos apsauginio sluoksnio pažeidimo. Todėl nepakanka „palaistyti“ odą tradicine drėkinamąja priemone, veikiančia tik odos paviršių. Norint atkurti odos skaistumą, būtinas intensyvus odos drėkinimas, suaktyvinantis vandens cirkuliaciją ir giliuosiuose odos sluoksniuose.

Laboratorijos „Bioderma” „Hydrabio” linija pasižymi trejopu biologiniu drėkinamuoju poveikiu:

  • obuolių sėklų (Pyrus Malus) ekstraktas skatinana vandens kanalų akvaporinų sintezę ir suaktyvina natūralią vandens cirkuliaciją giliuosiuose epidermio sluoksniuose;
  • vitaminas PP skatina odos lipidų gamybą, kurie tarsi cementas sutvirtina odos ląsteles ir neleidžia vandeniui išgaruoti;
  • glicerinas ir kiti drėkinamieji ingredientai veikia paviršinį epidermio sluoksnį  ir iš karto suteikia odai komfortą ir švelnumą;

„Bioderma” linija „Hydrabio” suaktyvina biologinę vandens apytaką visuose odos sluoksniuose, o sandaresnis paviršinis odos sluoksnis neleidžia jam išgaruoti. Oda pradeda funkcionuoti kaip sveika ir vėl švyti.

Jau daugiau nei 20 metų kompanija „Bioderma” ir jos įkūrėjas Jean-Noel Thorel (farmacininkas ir biologas) yra tarp lyderių dermokosmetikos srityje. Sėkmė užkoduota mūsų filosofijoje: „Oda yra ekosistema ir kai ji kenčia, užuot gydę, turėtume išmokyti ją funkcionuoti pagal natūralią prigimtį“. Kitaip tariant, mes išmanome odos veikimo principus taip padėdami jai atgauti ilgalaikį ir sveiką biologinį funkcionavimą. Šie principai atsispindi ir kompanijos pavadinime: „Bioderma” – „BIOlogijos mokslas DERMAtologijai”.