Rauskime tik iš meilės

Rauskime tik iš meilės

Lengvai raustelėję įsimylėjusios moters skruostai – žavu ir moteriška, bet pernelyg ryškus ir neatslūgstantis raudonis su meile ir žavesiu neturi nieko bendra. Kodėl tai nutinka ir kas galėtų pristabdyti šią problemą, kalbamės su dermatologe Natalija Rostova.


Kaip atskirti, kada odos paraudimas yra sveikas, o kada virsta problema?

Visi žmones parausta, susijaudinę ar veikiami karščio, bet toks raudonis paprastai atslūgsta per 15–20 min. Jei paraudimo priežastis – išsiplėtę kapiliarai, jis kyla dėl pačių įvairiausių dirgiklių: karšto maisto, šalčio, vandens, vėjo, tęsiasi ilgiau, o kartais tampa nuolatinis. Nuo to, aišku, nemirštama, bet estetinis vaizdas vis blogėja: kapiliarų daugėja, oda tampa melsva, dėmėta, patinusi ar netgi grublėta, gumbuota.


Kodėl ir kam tai dažniausiai nutinka?

Raustame, nes odą krauju aprūpinančių kapiliarų sienelės tampa trapios, trūkinėja, prasideda uždegimas. Labiausiai pažeidžiami paprastai yra skruostai, kartais nosis ar kitos riebesnės veido zonos. Polinkis į išsiplėtusius kapiliarus dažniausiai yra paveldimas, pastebėti pirmuosius požymius gali jau 20 metų merginos. Provokuoja šią problemą ir karštis, šaltis, alkoholis (ypač – raudonasis vynas), aštrus maistas, hormoniniai kontraceptikai. Beje, raudonis gali rodyti ir virškinimo problemas.


Ar tai pagydoma? Kokie populiariausi ir veiksmingiausi gydymo būdai?

Deja, visiškai panaikinti raudonio neįmanoma. Vienas veiksmingiausių būdų jo atsikratyti ilgam – lazerinės procedūros, bet jos gana brangios ir nėra amžinos, nes ilgainiui atsiranda naujų išsiplėtusių kapiliarų. Padeda ir vitaminas K. Bet geriausia – vengti raudonį provokuojančių faktorių ir vartoti specialią odai su išsiplėtusiais kapiliarais skirtą kosmetiką.


Kaip ilgai ir kaip dažnai reikėtų vartoti specialią kosmetiką?

Visą laiką. Netinkamas kremas gali sukelti uždegimą, o jei jis yra per riebus, kapiliarai sušyla ir dar labiau išsiplečia. Idealu, jei visas priemones galime naudoti iš tos pačios linijos – pradedant veido valikliais, baigiant kremais ir netgi kreminėmis pudromis.


Saugu ir veiksminga

Gydytoja dermatologė Natalija Rostova rekomenduoja išbandyti „Pharmaceris PH N“ kosmetiką, skirtą odai su išsiplėtusiais kapiliarais.

Šioje kosmetikoje esantis diosmino ir hesperidino kompleksas stiprina kraujagyslių sieneles, sumažina esamus paraudimus, apsaugo nuo kraujagyslių išsiplėtimo, dumblių kompleksas lėtina kraujagyslių išvešėjimą. Be to, priemonėse nėra alkoholio ar kitų dirginančių medžiagų, dauguma jų turi apsaugą nuo saulės. 

Jei norite greito ir akivaizdaus pagerėjimo, išbandykite stiprinamąjį „Active-Capilaril”. Taip pat  šios linijos kremai atlieka ir papildomų funkcijų: „Vita-Capilaril” suteikia odai drėgmės ir gyvybės, “Nutri-Capilaril” maitina, ramina  ir saugo nuo šalčio; „Magni-Capilaril” kovoja su raukšlėmis.

Odą valyti rekomenduojama specialiu geliu „Puri-Capilium” ar pieneliu „Puri-Capimil”.  Trūkumams užmaskuoti geriausiai tiks lengvos tekstūros kreminė pudra „Pharmaceris F“ –  ji puikiai slepia odos paraudimą, suteikia jai natūralų atspalvį, neužkemša porų ir nesukuria kaukės efekto.