Veido drėkinimas

Veido drėkinimas

Oda, kaip ir didelė dalis organizmo, sudaryta iš vandens. Jeigu kūnui jo trūksta, oda pirmoji tai pajus. Svarbu jai suteikti užtektinai drėgmės kiekvieną dieną ir taip saugoti nuo sausėjimo. Patartina kasdien gerti daug vandens, veidą nupurkšti šaltinio vandeniu, būti gryname ore, drėkinti kambarių orą. Drėkinti padeda ir kosmetinės priemonės.

Gelis išsiskiria stipriomis drėkinamosiomis savybėmis. Jame nėra riebių priedų. Veiksmingiausiai veikia tie, kuriuose yra hialurono rūgšties ar chitozano. Geri ir su pieno rūgštimi. Geliai sudaro drėgmę sulaikančią apsauginę plėvelę, todėl netinka makiažo pagrindui. Šaltuoju metų laiku geliai nenaudojami.

Emulsija – vandens ir aliejaus derinys. Ant odos vanduo išgaruoja, o riebalų rūgštys sudaro apsauginę plėvelę. Žiemą patepus emulsija reikėtų palaukti bent valandą prieš einant į lauką. Emulsija tinka kaip dieninis kremas ir makiažo pagrindas mišriai, normaliai ir sausai odai, jeigu ši nėra jautri. Netinka riebiai odai.

Drėkinamasis pienelis artimas emulsijai, tačiau jame daugiau vandens, todėl jo drėkinamosios savybės stipresnės. Pienelis įsigeria lėtai, didesnė jo dalis nuteka nuo veido. Tinka visų tipų odai.

Tonikas – nealkoholinis tonizuojantis skystis, turintis drėkinamųjų ir valomųjų savybių. Etiketėje rašoma, kokiam odos tipui skirtas.

Drėkinamieji kremai ir purškikliai skirti odai atgaivinti, ypač vasarą arba esant sausam kambario orui. Naudojami visų tipų odai.


Ledo karalienė

Nuo šalto vandens ar ledo oda tampa gaivesnė, elastingesnė, stipresnė, pagerėja jos kraujotaka. Kas rytą arba kai reikia greitai atgauti veido gaivą, naudokite ledo kubelius. Norimų žolelių nuovirą arba šaltinio vandenį supilkite į formeles ir laikykite šaldiklyje. Tinka žalioji, raudonoji arbata, vaistinių ramunių, beržų lapų, petražolių nuovirai (naikina patinimus). Leiskite ledukui kiek atitirpti ir sukdami ratukus 3–5 minutes masažuokite veidą, kaklą ir iškirptės sritį. Sausai odai tiks sušaldyti vaisių ir daržovių gabalėliai (braškių, agurkų, kivių ir vynuogių), riebiai – beržų, medetkų, arbatos su keliais lašeliais citrinų, pomidorų sulčių kubeliai, nuo spuogų – į stiklinę virinto vandens šaukštas jūros druskos (nuplauti vėsiu vandeniu).

 

Visaverčio gyvenimo vadovas. Aut. kolektyvas (leidykla „Alma littera“, 2012 m.)