Kaip prižiūrėti riebią odą?

Kaip prižiūrėti riebią odą?

Odos blizgesys, išsiplėtusios poros, greitai „nubėgantis makiažas“ neretai tampa iššūkiu moteriai, trokštančiai džiaugtis lygia ir sveikai spindinčia aksominės išvaizdos oda.

Riebi oda yra storesnė nei kitų tipų oda ir ji ne tik blizga ar turi ryškiai matomas poras, bet dažnai yra papilkėjusios spalvos ir netolygios tekstūros, praradusi sveiką spindesį. Negana to, kai kuriais atvejais riebi oda yra lydima biologinių procesų, skatinančių inkštirų ar spuogų atsiradimą.


Kodėl oda blizga ir makiažas neišsilaiko visą dieną?

Pagrindinė odos blizgėjimo priežastis slypi odos biologijoje. Jau biologiškai yra nulemta, kad riebi oda pasižymi padidėjusiu odos riebalų išsiskyrimu ir pakitusia jų sudėtimi. Šiuos procesus skatina hormonų disbalansas organizme, dėl kurio sutrinka riebalinių liaukų veikla. Odos riebalų (sebumo) perteklius suteikia odai blizgėjimą, kuris ypač matomas T-zonoje: kakta, nosis, smakras. Nors hormonų pokyčiai yra esminis kriterijus, sąlygojantis didesnę odos riebalų gamybą, tačiau prakaitas, stresas, nesubalansuota mityba ir per dieną patiriami „iššūkiai“ tokie kaip užterštumas, saulė, vėjas, nepalankios oro sąlygos taip pat gali skatinti riebalinių liaukų aktyvumą ir tuo pačiu blizgėjimą.

Išsiplėtusios poros dažniausiai yra genetiškai nulemtos, todėl visiškai sumažinti jų neįmanoma, tačiau tikrai galima specialiomis odos priežiūros priemonėmis jas sutraukti iki fiziologinio dydžio. Įrodyta, kad per didelis odos riebalų išsiskyrimas taip pat yra vienas iš faktorių biologiškai skatinančių odos poras plėstis. Kiti veiksniai, darantys įtaką odos porų pokyčiams, yra lytis, amžius, hormonų disbalansas, UV spindulių poveikis.


Sébium Pore Refiner – dermatologinis atsakymas riebiai, blizgančiai odai

Laboratorija BIODERMA, siekdama patenkinti riebios odos savininkų lūkesčius savo išvaizdai, sukūrė pirmąjį korekcinį kremą optimaliam aksominės išvaizdos rezultatui pasiekti. Kasdienė odos priežiūros priemonė Sébium Pore Refiner suvaldo biologines odos riebalavimosi priežastis ir koreguoja dėl to atsirandančius odos išvaizdos pokyčius. Dėka odos blizgesį mažinančių silicio mikro dalelių, Sébium Pore Refiner biologiškai sureguliuoja odos riebalų išsiskyrimą ir iš karto suteikia ilgalaikį matinį efektą. Šios dalelės pasižymi ne tik odos riebalus sugeriančiomis, bet ir šviesą išsklaidančiomis savybėmis – oda tampa šilkinė ir švelni. Sébium Pore Refiner yra idealiai tinkamas naudoti kaip makiažo pagrindas, kuris ne tik suteikia odai matinį efektą, bet ir neleidžia „nubėgti“ makiažui visą dieną. Todėl odos išvaizda visą dieną išlieka gaivi. Šis šilkinės tekstūros kremas iš karto ir ilgam suteikia odai matinį efektą, grąžina skaistesnės bei sveikai spindinčios odos išvaizdą.

Sébium Pore Refiner sudėtyje esantys aktyvūs ingredientai biologiškai sumažina išsiplėtusias poras iki fiziologinio jų dydžio ir patobulina odos tekstūrą. Augalo polyporus officinalis ekstraktas dėl odą  tonizuojančio ir sutraukiančio efekto normalizuoja išsiplėtusių porų dydį, taigi odos tekstūra tampa lygesnė, o jos išvaizda įgauna ypatingą sveikai švytintį efektą.

Tam, kad odos poros neužsikimštų, svarbu dvejopas poveikis: biologiškai skystinti odos sebumą bei pašalinti odos paviršiuje esančias negyvas odos ląsteles. Sébium Pore Refiner  kremo-koncentrato sudėtyje esantis išskirtinis biologinis Fluidactiv® kompleksas, reguliuoja odos riebalų kokybę, neleisdamas jam tirštėti ir taip užkimšti poras.Odą atsluoksniuojantį poveikį atlieka salicilo rūgštis, ji švelniai pašalina negyvas odos ląsteles, neleidžia storėti odai ir poroms užsikimšti. Veikdamas visomis kryptimis Sébium Pore Refiner visapusiškai veikia biologines riebios odos priežastis ir suvaldo jos požymius. Itin lengvos ir malonios tekstūros kremas padeda sukurti aksominės, minkštos ir matinės odos efektą, išliekantį visą dieną.


Sveika oda išorėje ir viduje

Sveika oda yra puoselėjama ir iš išorės, ir iš vidaus, todėl jai būtina teisinga ir veiksminga priežiūra. Biologinė riebios odos kontrolė suvaldo tikrąsias jos priežastis ir visapusiškai neutralizuoja atsirandančius požymius. Tai leidžia pasipuošti aksominiu spindesiu, kurio rafinuota išvaizda veide palieka karališką įspūdį.