Kokia korėjietiškos kosmetikos sėkmės paslaptis?

Kokia korėjietiškos kosmetikos sėkmės paslaptis?

Spalvingos pakuotės, inovatyvūs produktai, žaismingi paveikslėliai – tai pirmiausia daugeliui iškyla prieš akis prakalbus apie korėjietišką kosmetiką, kurią kosmetikos tendencijų sekėjai graibsto visame pasaulyje. Vis dėlto priežasčių pamilti šią kosmetiką yra kur kas daugiau nei tik graži pakuotė.


Korėjiečiai į kosmetikos priemones žiūri, kaip į tai, kas padėtų gerinti odos būklę, o ne maskuotų trūkumus ar kurtų dirbtiną grožį. Dažnai galime pastebėti, kad jų oda išpuoselėta ir lygi, tai lemia ir kruopšti kasdienė grožio rutina. Būtent dėl to korėjietiška kosmetika dažnai pirmiausiai asocijuojasi su losjonais, šveitikliais, veido kaukėmis, lengvos tekstūros dekoratyvine kosmetika – pudromis, skaistalais, pasteliniais lūpų dažais.

Korėjietiška kosmetika išsiskiria ir savo sudėtimi, ji pasižymi natūraliais ingredientais – žolelėmis ar augalų ekstraktais, ingredientų sąraše atsiduria ir europiečiams egzotiškos bei negirdėtos sudedamosios dalys, pavyzdžiui, sraigių sekretas (jis efektyviai regeneruoja veido odą, suteikia stangrumo ir elastingumo).

Korėjietiškos kosmetikos produktuose dažniausiai nėra parabenų, dirbtinių dažiklių, mineralinių aliejų, gyvūninės kilmės ingredientų ar etanolio.

Apskritai dažnai sakoma, kad iš azijiečių moterų galima pasimokyti grožio rutinos. Korėjietės nuo seno skiria ypatingą dėmesį veido odos priežiūrai, todėl kosmetika beveik visada pasižymi SPF filtru, kuris padeda puoselėti skaisčią veido odą, saugotis tiesioginio saulės spindulių poveikio. Veido odai skirta kosmetika dažnai praturtinama vitaminu C, kuris padeda gerinti odos būklę.

Traukia akį ir inovatyvu


Korėjietišką kosmetiką ypač vertina inovacijas ir kosmetikos naujoves mėgstantys žmonės – žaismingos kaukės, guminukų pavidalo vitaminai – visa tai dažnai pirmiausiai pasirodo būtent čia.

Vis dėlto jeigu to nepakanka, korėjietiškos kosmetikos priemonių gamintojai dažnai pasistengia įnešti į grožio rutiną daugiau žaismingumo – pakuotės primena nuotaikingus personažus, veido kaukės išmarginamos vaisiais ir daržovėmis, todėl ši kosmetika dažnai mėgstama ir instagramo įžymybių.

Grožio rutinai labai svarbu tinkamas veido odos drėkinimas, todėl korėjietiška kosmetika žinoma ir dėl savo būtent tam skirtų kosmetikos priemonių. Dažnai naudojami ne tik drėkinantys veido kremai, kaukės, bet ir specialios dulksnos.

Korėjietiškos kosmetikos asortimentą galite rasti ČIA.