NIP+FAB istorija

NIP+FAB istorija

Įžymybių ir visažistų visame pasaulyje pamėgtas „Nip + Fab“ yra veganams tinkantis etiškas prekės ženklas, skirtas tikslinėms ir veiksmingoms procedūroms. Priemonėse yra naudojamos naujoviškos sudedamosios dalys ir technologijos, padedančios užtikrinti matomus rezultatus: veido oda atrodo jaunatviška ir švytinti.

Atraskite gaivią ir atsinaujinusią veido odos išvaizdą, naudodami „Nip+Fab“ greito poveikio priemones su retinoliu. Nieko nuostabaus, kad šis odos priežiūros produktas yra vadinamas „stebuklingu“ – jis padeda sumažinti spuogus, hiperpigmentaciją ir veikia prieš odos senėjimą.
 

Kas yra retinolis?

Retinolis – vienas iš retinoidų grupės vitamino A darinys, naudojamas odai prižiūrėti. Yra daug skirtingų retinoidų rūšių, o retinolis yra tik vienas iš jų. Panašiai kaip yra daugybė skirtingų rūšių vaisių, tačiau ne visi vaisiai yra vienodi arba pasižymi vienodomis savybėmis – braškė labai skiriasi nuo apelsino!

Retinoidų grupei priskiriamos priemonės, kurių galima įsigyti be recepto ir parduotuvėje, pavyzdžiui, „Nip+Fab Retinol Fix“ linija. Retinoidų grupėje yra ir daug stipresnių priemonių, kurios gali būti naudojamos tik pagal receptą, pvz., vietiniam naudojimui skirtas tretinoinas.



Kam naudojamas retinolis?

 Retinolis pirmiausiai naudojamas šioms odos problemoms spręsti:

  • Spuogams;
  • smulkioms raukšlelėms;
  • raukšlėms;
  • amžiaus (saulės) dėmėms, strazdanoms ir kitiems saulės padarytos žalos požymiams, kartais vadinamiems fotosenėjimu;
  • netolygiam odos atspalviui;
  • melazmai ir kitų tipų hiperpigmentacijai;
  • didelėms poroms, atsiradusioms dėl spuogų, riebios odos arba kolageno netekimo.


Kada galima pradėti naudoti retinolį?

 Nuo kokio amžiaus galima pradėti naudoti retinolį? Nors nėra konkretaus laiko, nuo kada galima pradėti naudoti retinolį, daugelis dermatologų pataria šią sudedamąją dalį įtraukti į odos priežiūros rutiną sulaukus dvidešimt penkerių, ypač tuomet,  jei kenčiate nuo odos išbėrimų ar pigmentacijos.

Maždaug sulaukus tokio amžiaus odos elastino gamyba natūraliai pradeda lėtėti. Dėl elastino mūsų oda yra elastinga ir sugeba „sugrįžti“ į savo vietą, jei ją suspaudžiame ir paleidžiame. Tokia odos savybė yra labai svarbi siekiant išlaikyti jaunatvišką išvaizdą.



Kaip įtraukti retinolį į savo odos priežiūros rutiną?

Retinolio būna įvairių formų ir tekstūrų – nuo retinolio serumo iki veido kaukių ir naktinio kremo. Apskritai serumai geriausiai tinka riebią, o kremai – sausesnę odą turintiems žmonėms. Kaip į savo odos priežiūros rutiną įtraukti retinolį? Pateikiame keletą nurodymų, kaip saugiai ir veiksmingai naudoti priemones su retinoliu.


Nurodymai:

1. Vakare nusiprauskite veidą švelniu prausikliu ir nusišluostykite rankšluosčiu.

2. Palaukite kelias minutes, kol oda visiškai nudžius. Tai svarbu, nes, jei oda drėgna, retinolis gali per giliai įsigerti į odą ir sukelti dirginimą.

3. Paimkite žirnio dydžio priemonės su retinoliu ir švelniai, bet stipriai pirštų galiukais jį paskirstykite, pradėdami nuo kaktos (ten oda ne tokia jautri, todėl, jei netyčia užtepsite per daug, ji gali ištverti didesnę dozę), paskui – nosies, skruostų ir smakro sritis.

4. Prieš tepdami kitas drėkinamąsias priemones ar serumus, palaukite 20–30 minučių ir būtinai nenaudokite jokių priemonių nuo spuogų (visų, kurių sudėtyje yra benzoilo peroksido ar salicilo rūgšties, nes jie gali sudirginti odą).

5. Nepamirškite ryte po procedūros pasitepti drėkinamuoju kremu su apsauga nuo saulės, nes dėl retinolio oda tampa jautresnė saulei.

Įsidėmėkite, kad retinolio naudojimas nėra lenktynės – retinoidus galite naudoti dar ne vieną dešimtmetį odos priežiūrai, o tyrimais nustatyta, kad net itin mažo stiprumo retinoidai per tą patį laiką pasižymėjo tokiu pačiu odos senėjimą stabdančiu poveikiu kaip ir vidutinio stiprumo retinoidai.

Todėl neskubėkite, įsiklausykite į savo odą ir visada naudokite drėkinamąjį apsauginį kremą nuo saulės su ne mažesniu kaip SPF 30 filtru, kad apsaugotumėte odą nuo kenksmingų UV spindulių, nes, panaudojus priemonių su retinoliu, oda tampa jautresnė šviesai.