Procedūros ir kosmetika odai „pažadinti“

Procedūros ir kosmetika odai „pažadinti“

Pavasaris ir vasara – sunkus metas Jūsų veido odai. Po ūkanotų orų, kūnui trūksta mineralų, jis nespėja prisitaikyti prie oro pokyčių. Dažnai oda gali pasirodyti pilkšva, praradusi drėgmę ir tonusą. Dėl pasikeitusios ir padidėjusios oro temperatūros oda gali pradėti blizgėti, riebaluotis, o dėl saulės spindulių – gali atsirasti strazdanų ir pigmentinių dėmių. Todėl šiltuoju sezonu būtina skirti daugiau dėmesio odos priežiūrai, kad ji būtų tinkamai paruošta karštam vasaros sezonui. Nepaisant to, ar kosmetika naudojama kasdien, veido odą reikia valyti du kartus per dieną, ryte ir vakare. Naudokite valomąjį pienelį, gelį, putas ar losjoną, viską nuplaukite šiltu vandeniu ir odos valymą užbaikite miceliniu vandeniu arba toniku. Papildomai odą galite nuvalyti šveitimo priemone – šveitikliu, kuris nuvalys sustorėjusį negyvosios odos sluoksnį. Tuomet oda nebeatrodys pilkšva ir pavargusi. Po šveitimo kruopščiai sudrėkinkite odą drėkinamuoju ir maitinamuoju kremu, o nuo saulės spindulių ginkitės produktais ir kremais su apsauginiais filtrais, turinčiais SPF apsaugą.

Palepinkite savo pavargusią odą 1–2 kartus per savaitę drėkinamąja ir odos senėjimą stabdančia veido kauke. Gaivinkite odą produktais, papildytais mineraliniais ir terminiais vandenimis, kurie papildomai drėkina odą. Nepamirškite kremo akims – oda aplink akis gali būti ypač sausa ir sudirgusi. Patartina rinktis kremus su saulę atspindinčiais pigmentais, kurie raukšles daro mažiau pastebimas. Taip pat savo odai galite padėti iš vidaus, vartodami maisto papildus. Odos grožiui reikalingiausi vitaminai yra A, C ir E.

Norint išties palepinti odą, galima naudoti įvairius odos biostimuliacijos metodus, pavyzdžiui, mezoterapiją ir biorevitalizaciją. Tokias procedūras rekomenduojama pradėti ne jaunesniems nei 25 metai. Dėl šių procedūrų oda greičiau atsigauna ir atrodo jaunesnė, senėjimo procesas sulėtėja. Maksimaliam efektui pasiekti galima naudoti botulino toksino ir kitas užpildų injekcijas. Savo kūnui palepinti ir susikaupusius toksinus išvalyti rekomenduojama atlikti limfos drenažą ir įvairias SPA procedūras, kurios padeda pašalinti susikaupusius skysčius. Žinoma, nepamirškite gerti vandens.

Sveika ir spindinti oda priklauso nuo tinkamo gyvenimo būdo. Odos būklei turi įtakos rūkymas, saulės vonios, alkoholis, stresas, miego trūkumas, cukrus ir krakmolingas maistas. Pašalinus ar sumažinus šiuos faktorius Jūsų gyvenime, Jūsų jaunystė truks ilgiau, o oda atrodys sveika.