Plokščias pilvas be dujų kaupimosi. Keli pasiūlymai norint turėti plokščią pilvą.

Plokščias pilvas be dujų kaupimosi. Keli pasiūlymai norint turėti plokščią pilvą.

Atrodo, kad visiems yra žinoma situacija, kai darai viską, kad būtum lieknas ir pasitempęs, tačiau tavo pilvukas ir toliau klastingai pūpso. Ir jeigu ryte, žiūrėdamas į veidrodį, dar gali save pagirti, tai po pietų viskas nebeatrodo taip džiugiai. Bet ką daryti? Nejaugi taip niekada ir neteks pasirodyti su aptemptu, plonu džemperiu ar suknele?
 

Pirmiausiai išsiaiškinkime, kodėl taip vyksta.

Pilvo pūtimas yra gana dažnas simptomas, susijęs ne tiek su maisto kokybe, kiek su žarnyno mikroflora. Jeigu naudingųjų bifidobakterijų yra nepakankamai, visas į žarnyną patenkantis maistas bus ne absorbuojamas, o fermentuosis. Visi žinome, kad fermentacijos proceso metu susidaro daug dujų, kurios, pasirodo, ir sukelia pilvo pūtimą.


Keli patarimai, kaip galite šito išvengti.

Be naudingųjų bifidobakterijų, žarnyne taip pat gyvena ir patogeninė mikroflora. Būtent ji neigiamai veikia virškinamojo trakto veiklą. Kadangi mėgstamiausias patogeniškos mikrofloros maistas yra cukrus, mielės ir greiti angliavandeniai, pirmiausiai turite sumažinti šių maisto produktų kiekį savo kasdieniniame racione. Pasistenkite atsisakyti cukraus, vietoje mielinės duonos geriau rinkitės raugintą, o greitus angliavandenius pakeiskite lėtaisiais (rafinuotus produktus – neskaldytais grūdais, baltuosius ryžius – bet kokios kitos spalvos).

Padėkite savo žarnynui. Papildykite jį „gerosiomis“ bifidobakterijomis. Deja, vien fermentuotų pieno produktų nepakaks. Jeigu žarnyno mikroflora jau sutrikusi, prireiks stipresnių priemonių. Mūsų rinkoje pasirodė naujas kompleksinis produktas iš Italijos – „Lactoflorene Plokščias pilvas“ (Lactoflorene Pancia Piatta), kuris jau pelnė didelį populiarumą Italijoje. Produkto unikalumas slypi jo kompleksiškume, kadangi sudėtyje vienu metu suderinti probiotikai, virškinimo fermentai ir augalų ekstraktai, kurie padeda pašalinti žarnyno veiklos sutrikimų priežastis ir simptomus. „Lactoflorene PlokščiasPilvas“ sudėtyje yra Bifidobacterium lactis HN019TM 1x109 KFV * ir Lactobacillus acidophilus NCFM 0,10x109 KFV* probiotikų. Bifidobakterijos turi GRAS (Generally Regarded as Safe) statusą – tai reiškia tarptautinį Bifidobacterium lactis HN019TM saugumo pripažinimą, įskaitant ir vaikams nuo pirmųjų jų gyvenimo dienų, taip pat nėra jokių apribojimų jų naudojimui maisto ir farmacijos pramonėje. Lactobacillus acidophilus NCFM 0,10x109 KFV* kiekiu gerokai pagerina žarnyno tranzito laiką, sumažina virškinamojo trakto funkcinių sutrikimų simptomus. Primename, kad probiotikus (preparatus su bifidobakterijomis) geriausiai vartoti nakčiai.



Palaikykite naudingąsias bifidobakterijas. Jos „labai mėgsta“ skaidulas, kurių dideli kiekiai randami daržovėse. Iš pradžių bus nelengva. Dėl reikiamos mikrofloros trūkumo pilvas išsipūs dar labiau nei anksčiau. Bet, patikėkite, rezultatas yra to vertas. Būkite kantrūs ir jau maždaug po dviejų savaičių jūs pajusite skirtumą.

Vanduo. Nepamirškite stebėti vandens vartojimo režimo: norma moterims apskaičiuojama kūno svorį reikia padauginus iš 31. Pavyzdžiui, jeigu moteris sveria 60 kilogramų, ji turėtų kasdien išgerti 1,8 litro vandens (60 x 31 = 1,860 ml / 1000 = 1,8 litrų).
 

Jauskis gerai kiekvieną dieną su „Lactoflorene Plokščias pilvas“

„Lactoflorene Plokščias pilvas“ (Lactoflorene Pancia Piatta) padeda kovoti su pilvo pūtimo priežastimis:

  • atstato žarnyno mikroflorą
  • mažina pilvo skausmo, viduriavioą ir vidurių užkietėjimo riziką
  • sudėtinių angliavandenių ir pieno produktų įsisavimo gerinimas
  • stresinės įtampos mažinimas
     

Ir dar keletas patarimų, kurie padės atsikratyti pilvo pūtimo simptomų:

• stebėkite, kad laikysena visada būtų taisyklinga, tada pilvo presas ir liemens raumenys neleis jūsų pilvui atsikišti;

• stenkitės reguliariai naudotis tualetu;

• kruopščiai sukramtykite maistą, tada jį bus lengviau virškinti ir jis greičiau įsisavins;

• nepamirškite kuo daugiau vaikščioti.

* KFV – kolonijas formuojantis vienetas (gyvybingų mikroorganizmų skaičiaus rodiklis)