Populiariausi eteriniai aliejai, kuriuos mamos renkasi sau, vaikams ir visai šeimai

Populiariausi eteriniai aliejai, kuriuos mamos renkasi sau, vaikams ir visai šeimai

Eterinių aliejų populiarumas per šiuos metus pasiekė aukštumas – vieni juos pamažu naudojo jau kurį laiką, kiti – dar tik atrado. Be gerai žinomų arbatmedžių, eukaliptų ar melisų eterinių aliejų klientai renkasi ir įvairių eterinių aliejų mišinius, kurie skirti grožiui ar sveikatingumui. „Eurovaistinė internete“ dalinasi 10 įdomių faktų apie populiarius eterinius aliejus ir jų naudojimą.

1. Pasak „Eurovaistinė internete“ specialistų, dažniausiai įsigyjamas eterinis aliejus – arbatmedžių. Klientai jį vertina dėl antibakterinių savybių, jis dažnai naudojamas spuogeliams gydyti. Šis eterinis aliejus taip pat naudingas ir norintiems pasirūpinti plaukais – juos stiprina, naikina pleiskanas. Vasarą arbatmedžio aliejus padeda esant vabzdžių įgėlimams.

2. Eteriniai aliejai vertinami dėl savo aromatinių savybių, kurios taip pat gali teigiamai veikti nuotaiką. Pavyzdžiui, rozmarinų eterinis aliejus padeda kovoti su stresu, didina pasitikėjimą savimi, melisa – veikia tonizuojančiai, gali padėti įveikti nemigą.

3. Eteriniai aliejai dažnai naudojami odos būklei gerinti, tačiau prieš naudojant bet kurį eterinį aliejų ant odos rekomenduojama atlikti jautrumo testą ir išbandyti jį ant mažo ploto. Taip pat svarbu žinoti, kad daugelį eterinių aliejų prieš naudojant ant odos naudinga atskiesti su natūraliais aliejais. Į aknę linkusios odos savininkai dažnai naudoja arbatmedžių aliejų, kuris turi antibakterinių savybių ir padeda kovoti su spuogeliais, gydyti aknę gali padėti ir eukaliptų aliejus.

4. Eterinių aliejų kvapui namuose paskleisti dažniausiai pasitelkiami difuzoriai. Taip pat iš eterinių aliejų gali būti gaminami specialūs purškikliai – į vandenį įlašinant mėgstamo kvapo.

5. Žiemą ypač mėgstami citrusinių vaisių eteriniai aliejai, kurie ne tik pripildo patalpas malonaus aromato, bet ir veikia tonizuojančiai, suteikia energijos. Citrusinių vaisių aromatas teigiamai veikia nuotaiką, didina pozityvumą. Dažniausiai tai greipfrutų, apelsinų ar mandarinų aromatai.

6. Klientų mėgstamas ir dažnai įsigyjamas levandų eterinis aliejus ramina, mažina skausmą, dažnai naudojamas esant galvos skausmui. Jis naudojamas ir aromatinėms atpalaiduojančioms vonioms ir namų kvapams.

7. Peršalimo ligų sezonu taip pat gali padėti eteriniai aliejai. Prasidėjus vėsiems ir drėgniems orams naudinga namuose turėti eukaliptų aliejaus ar specialių peršalimo ligas įveikti padedančių aliejų mišinių, kurie lengvina slogą bei malšina gerklės skausmą.

8. Moterys taip pat dažnai vertina rožių eterinį aliejų, kuris kosmetikoje veikia kaip antioksidantas, jis gerina odos būklę, lygina ją, naikina mažus randus. Taip pat rožių aromatas teigiamai veikia savijautą, skatina pasitikėjimą.

9. Eteriniai namų aliejai dažnai pasirenkami ir namų švarai ir gaiviam orui palaikyti. Pavyzdžiui, citrinžolės aromatas suteikia švaros efektą, gali būti naudojamas ne tik garinimui, bet ir buityje – padeda panaikinti nemalonius kvapus.

10. Eurovaistineje internete mamos ir tėčiai savo mažyliams renkasi aliejų mišinį nosies priežiūrai šaltuoju metų laiku. Populiariausi ir labiausiai klientų vertinami AROMAMA aliejų mišinys BAUBUKAS bei „You & Oil NOSIS KI“ bioaktyviųjų natūralių eterinių aliejų kompozicija, galinti padėti nosies srities patinimo atvejais, sloguojant.

„Eurovaistinė internete“ specialistai primena, kad renkantis eterinius aliejus besilaukiančioms, žindančioms moterims bei kūdikiams svarbu pasidomėti, ar jie tinkami naudoti, nes kai kurie ypač stiprūs eteriniai aliejai gali juos dirginti. Kūdikiams bei mažiems vaikams dažnai yra gaminami specialūs, saugūs naudoti eterinių aliejų mišiniai.