REKOMENDACIJOS IMUNITETUI STIPRINTI

REKOMENDACIJOS IMUNITETUI STIPRINTI

Stiprus imunitetas – tai pagrindinis organizmo ginklas kovojant su įvairiais susirgimais. Kaip elgtis, jei atrodo, kad imunitetas nusilpęs, o kūnas nebeturi jėgų kovoti? Pateikiame 5 būdus organizmui stiprinti.


Grynas oras – būtina sąlyga kiekvienam!

Reguliari oro kaita didina atsparumą ligoms ir virusams. Svarbu vėdinti patalpas dienos metu, o ypač prieš miegą. Pasivaikščiojimas gryname ore padeda sumažinti streso lygį, tai labai svarbu stipriam imunitetui. Reikia atsiminti, kad siaučiant virusams nereikėtų lankytis viešose vietose, kuriose susiburia daug žmonių, pavyzdžiui, prekybos centruose. Todėl visuomet puiki proga pasižvalgyti ir įsigyti reikiamus produktus „Eurovaistinėje“ internetu. 


Pakankamas vitamino D kiekis 

Vitaminas D yra gaunamas natūraliai iš saulės. Tiesa, saulė pakankamai Lietuvos nelepina. Vitaminas D ypač rekomenduojamas vartoti vaikams, kūdikiams ir besilaukiančioms moterims. Vitaminas D padeda funkcionuoti imuninei sistemai, palaikyti sveikus dantis, kaulus ir stiprina raumenų funkciją. Mažyliai gali vartoti vitaminą lašelių formą, o suaugusieji – kapsulėmis arba kramtomosiomis tabletėmis. Mažas vitamino D kiekis gali būti susijęs su peršalimu ar kvėpavimo takų infekcijomis.


Kokybiškas miegas

Kūnui yra labai svarbus amžiui atitinkamas miego kiekis ir jo kokybė. Organizmas turi būti pailsėjęs ir pasiruošęs kovai su ligomis ir virusais.


Vitaminas C 

Priešingai nei vitaminas D, vitaminas C į organizmą patenka ir per maistą. Dideli vitamino C kiekiai yra randami raudonuosiuose pipiruose, kopūstuose, briuseliniuose kopūstuose, kiviuose, ananasuose, juoduosiuose serbentuose. Tačiau, jei organizmui trūksta vitamino C, geriausiai rinktis jo trūkumą kompensuosiančius papildus.


Visavertė ir subalansuota mityba

Svarbu subalansuoti savo kasdieninį maisto racioną, kad organizmas gautų visų reikalingų maisto medžiagų – baltymų, angliavandenių, riebalų, vitaminų ir mineralų. Žinoma, dienos maisto racioną turi papildyti pakankamas kiekis skaidulų, ankštinių produktų, vaisių ir daržovių. Mažinkite pusgaminių vartojimą bei ribokite cukraus ir druskos kiekį.